13.10.2020. 18:26
0
Militanti ubili 25 osoba u tri napada u centralnom Maliju
Militanti su ubili 25 ljudi, uključujući 13 vojnika, u više napada u centralnom Maliju, spaljivanjem vojne baze i zasjedom vojnika poslanih kao pojačanje, objavile su u utorak vojska i lokalne vlasti.

Napadi su bili najsmrtonosniji od vojnog puča 18. augusta kojim je svrgnut predsjednik Ibrahim Boubacar Keita, a uslijedili su samo nekoliko dana nakon što je privremena vlada oslobodila veliki broj zatvorenih militanata u razmjeni zatvorenika.

U prvom napadu koji se dogodio tokom noći na bazu u Sokouri blizu granice s Burkina Fasom ubijeno je devet vojnika, navodi se u saopćenju vojske, prenosi Reuters.

U utorak oko 8.30 ujutro još su tri vojnika ubijena u zasjedi na mostu u blizini baze dok je njihova jedinica krenula prema mjestu prvog napada, navodi se.

Devet militanata ubijeno je u sukobima s jedinicom za pojačanje i dva njihova vozila uništena od strane zračnih snaga.

U trećem napadu otprilike 40 minuta kasnije u blizini grada Bandiagara, naoružani napadači napali su u zasjedi komercijalni kamion, usmrtivši 12 trgovaca i jednog vojnika, prema riječima Moulaye Guindoa, gradonačelnika obližnjeg Bankasa, grada prema kojem su se trgovci kretali.

(Fena)

MaliNapad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.