9.12.2020. 13:11
0
Oglasio se i rumunski ministar sporta: Nadam se da ovo neće izazvati diplomatski skandal
Nakon neodigrane utakmice Lige prvaka PSG - Bašakšehir oglasio se i rumunski ministar sporta Ionut Stroe, koji se izvinio svima, kao je rekao, u ime rumunskog sporta. Nada se da nesmotrenog poteza Sebastijana Kolteskua (Sebastian Coltescu), kako prenosi ProSport, neće izazvati diplomatski skandal.


- Strogo osuđujemo svaki izraz i deklasiranje koji bi se mogli označiti kao rasistički. Sport je kompletno drugačija stvar, kao što su jak rad, ambicija i fer-plej. Nadam se da ovo neće izazvati diplomatski skandal, rekao je Stroe.

Utakmica između PSG-a i istanbulskog Bašakšehira prekinuta je već u 16. minuti nakon što je četvrti sudac pomoćnog trenera gostujuće ekipe nazvao crncem.

Meč će biti odigran danas (18.55 sati), a UEFA ne samo da je odlučila zamijeniti Kolteskua, već će susret suditi potpuno nova ekipa sudija...



(Nermana Crnčalo)

 
Rumunija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.