3.2.2022. 15:43
0
Talibani optuženi za otmicu aktivistkinje za prava žena
FOTO: Ilustracija
Talibani su navodno silom odveli ženu iz njenog doma nakon što je učestvovala u protestima u glavnom gradu Afganistana, Kabulu.

Mursal Ayar je uhapšena u gradu u srijedu, rekao je izvor za BBC, nakon što je učestvovala u skupovima na kojima su zahtijevali jednaka prava za žene. Žene su učestvovale u nizu protesta koji su privukli međunarodnu pažnju. Vjeruje se da je Ayar šesta demonstrantica koja je nestala u posljednjih nekoliko sedmica, prenosi BBC News.

Talibani su, međutim, negirali da su oteli žene. Glasnogovornik je rekao da istražuju slučaj nestanka Ayar.

- Ovo je slučaj koji se upravo dogodio. Istraga je u toku - rekao je glasnogovornik talibana Bilal Karimi za BBC.

Ured UN-a za ljudska prava u subotu je ponovio da je "veoma uznemiren" zbog nastavka nestanka ljudi povezanih s nedavnim protestima za prava žena.


(AMer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.