18.4.2022. 11:20
0
Kina objavila da je imala tri smrtna slučaja u Šangaju u novom valu epidemije Covida
Kina je registrirala smrt Troje ljudi od Covida u Šangaju po prvi put od kada je ovaj najmnogoljudniji grad u Kini i globalni globalni finansijski centar ušao u potpunu karantenu krajem marta, javlja AP.

U saopćenju gradske zdravstvene komisije navodi se da su žrtve bile stare između 89 i 91 godine i nisu bile vakcinisane. Zvaničnici Šangaja rekli su da je samo 38 posto stanovnika starijih od 60 godina potpuno vakcinisano.


Grad sada treba da uđe u još jednu rundu masovnog testiranja, što znači da će se stroga karantena nastaviti već četvrtu sedmicu za većinu stanovnika. Kina je do sada tvrdila da u gradu niko nije preminuo od Covida, što se od početka pandemije dovodilo u pitanje u smislu istinitosti podataka.

Smrtni slučajevi u ponedjeljak bili su i prvi smrtni slučajevi povezani s Covidom koje su vlasti u cijeloj zemlji službeno priznale od marta 2020. godine. 


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.