6.9.2022. 21:30
0
Iran traži da SAD prestane upućivati prekomjerne zahtjeve u razgovorima o nuklearnom sporazumu
Iran je saopćio u utorak da bi Sjedinjene Države trebale prekinuti da upućuju dodatne zahtjeve u razgovorima oko oživljavanja nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.


- Razgovori po pitanju sporazuma se nastavljaju, i druga strana trebala bi prestati upućivati dodatne zahtjeve jer je konstruktivan pristup zauzet u dosadašnjim pregovorima - izjavio je Ali Bahadri Jahormi, portparol Iranske vlade, novinarima na svojoj sedmičnoj konferenciji za štampu.

Jahormi je kazao da su američke garancije za ukidanje sankcija, verifikacija ukidanja sankcija i zatvaranje pitanja o sigurnosnim smjernicama, među iranskim zahtjevima u razgovorima.

Kazao je da Islamska Republika insistira na uvrštavanju svojih zahtjeva u eventualni sporazum, ponavljajući da Iran neće napustiti nuklearne pregovore.

Iran i SAD indirektno razmjenjuju mišljenja o nedavnom prijedlogu EU za rješavanje otvorenih pitanja u oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, zvanično poznatog kao Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA), prenosi Xinhua.

 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.