26.4.2023. 14:55
0
Utopilo se najmanje 47 migranata u Sredozemnom moru
Najmanje 47 neprijavljenih migranata utopilo se od početka ove sedmice u vodama Sredozemnog mora u Libiji.

Glasnogovornik libijske Obalne straže Mohamed Ali rekao je da su patrole izvukle tijela 47 utopljenika, uključjući 11 tijela koja su jučer izvučena kod Alkarbolija, istočno od glavnog grada Tripolija.

“Obalna straža uspjela je spasiti 61 migranta iz Sirije, Pakistana, Bangladeša i nekih afričkih zemalja“, rekao je za Anadoliju.

Libijsko društvo Crvenog polumjeseca saopćilo je da su tijela 36 migranata pronađena u Sabrathi, zapadno od Tripolija, nakon što su se njihovi čamci prevrnuli u blizini obala grada.

Sjevernoafričke zemlje, uključujući i Libiju, godinama su na ruti migranata koji bježe od sukoba i siromaštva u subsaharskoj Africi i u potrazi za boljim životom žele doploviti Sredozemnim morem do Evrope.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.