29.4.2023. 8:31
0
Najveća prokurdska stranka podržava Erdoganovog rivala na predstojećim izborima
Glavna turska prokurdska stranka i njeni ljevičarski saveznici pozvali su u petak birače da podrže glavnog rivala predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na izborima 14. maja, javio je AFP.

Ovo je značajna podrška za Kemala Kilicdaroglua i dodatno komplikuje Erdoganov put ka novoj izbornoj pobjedi. Narodna demokratska partija (HDP), treća po veličini u turskom parlamentu, odlučila je prošlog mjeseca da ne predloži svog predsjedničkog kandidata. Tada je nagoviješteno da će podržati Kilicdaroglua.

„Na ovim historijskim izborima pozivamo narod Turske da glasa za Savez rada i slobode na parlamentarnim izborima i za Kemala Kilicdaroglua na predsjedničkim izborima“, navodi se u saopštenju HDP-a i njegovih saveznika. HDP je osvojio više od 10 posto glasova na prošlim nacionalnim izborima i predstavlja zajednicu koja čini oko petinu stanovništva Turske.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.