10.5.2023. 8:49
0
Četiri osobe ubijene u pucnjavi u blizini sinagoge Ghriba u Tunisu
Dvoje vjernika koji su učestvovali u godišnjem jevrejskom hodočašću u poznatoj tuniškoj sinagogi Ghriba i dva pripadnika sigurnosnih službi ubijeni su u utorak u napadu koji je izveo policajac, saopćeno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Četiri druga posjetitelja sinagoge Ghriba na otoku Djerba i još pet pripadnika sigurnosti ranjeno je u napadu prije nego što je napadač ubijen, navode iz ministarstva, prenosi  France 24.

Tuniško ministarstvo vanjskih poslova navelo je da je jedan od ubijenih državljanin Tunisa (30), a druga osoba je državljanin Francuske (42).

Napad se dogodio nakon što je napadač prvo ubio kolegu i uzeo mu streljivo, navodi ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zatim je otišao do sinagoge Ghriba, najstarije u Africi, dok su stotine ljudi učestvovale u godišnjem hodočašću koje se bližilo kraju u utorak navečer.

Ova sinagoga je bila meta samoubilačkog napada kamionom bombom u kojem je 2002. ubijena 21 osoba.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.