2.4.2024. 10:16
0
Pucnjava u osnovnoj školi u Finskoj: Ranjeno je više ljudi
Nekoliko je ljudi ozlijeđeno u pucnjavi u osnovnoj školi u Finskoj u utorak ujutro, a osumnjičeni je kasnije uhapšen, objavila je finska policija.

Pucnjava se dogodila u školi Viertola u Vantai, predgrađu glavnog grada Helsinkija, koja ima oko 800 učenika od prvog do devetog razreda.

Prema trenutnim informacijama policije, povrijeđeno je troje djece. Svi umiješani su maloljetnici, saopćila je policija - uključujući i počinitelja.

Lokalno stanovništvo je zamoljeno da se drži dalje od tog područja, javlja Sky News.

Finski emiter MTV Uutiset izvijestio je da su hitne službe - uključujući naoružane policajce - na licu mjesta.

Neka djeca su se navodno skrivala tokom napada, dok su druga koja su roditelji kontaktirali mobilnim telefonima rekla da su vidjela šta se dogodilo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.