14.6.2023. 15:35
0
Austrijanka 12-godišnjeg sina držala u kavezu za pse
FOTO: Twitter/Ilustracija
Jedna Austrijanka nalazi se pod istragom za pokušaj ubistva i mučenje 12-godišnjeg sina jer ga je držala zaključanog u malom kavezu za pse, saopštili su zvaničnici.

Tridesetdvogodišnja žena optužena je da je dijete držala na temperaturama ispod nule i izgladnjivala ga.

Kada je prošle sedmice objavljena prva vijest o ovom slučaju, izazvala je brojne reakcije u Austriji.

Žena se od prošlog novembra, kada su socijalni radnici alarmirali nadležne, nalazi u pritvoru u gradu Krems, sjeverozapadno od Beča i čeka eventualno suđenje.

Dijete je zatečeno u komi i smrznuto 22. novembra kada je otac, koji živi odvojeno, navodno obavijestio vlasti.

Neuhranjeni dječak imao je tjelesnu temperaturu od samo 26,8 stepeni i bio je na samrti pošto je mjesecima mučen, rekao je agenciji France Presse Johann Baumschlager, portparol policije pokrajine Donja Austrija.

Dječak je hitno prevezen u bolnicu, a njegova majka uhapšena je narednog dana.

- Žena se sumnjiči da je poljevala vlastitog sina "hladnom vodom nekoliko puta dnevno dok je otvarala prozore u stanu na nekoliko sati kada je temperatura bila ispod nule". Dječak se sada "fizički oporavio, ali je psihološki i dalje skrhan - rekao je Baumschlager.

Vrhovni sud odbacio je krajem maja žalbu žene zbog višemjesečnog pritvora.

Očekuje se da će istraga biti nastavljena do kraja ljeta, kada će biti donesena odluka o podizanju optužnice, prenosi BBC. 


(Patria/A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.