4.2.2024. 19:29
0
Ženu na jugu Engleske napali bijesni psi i izgrizli je do smrti
Esther Martin, 68-godišnjakinja ubijena u napadu pasa, bila je u subotu poslijepodne u posjeti unuku u primorskom selu Jaywick u Essexu, saopćila je njena porodica, koja tvrdi da je žena bila žrtva napada nasilnih pasa pasmine američki XL bully.

Kćerka nesretne žene kazala je da se mislilo da je u pitanju napad pasa zabranjene pasmine, ali policija čeka da to potvrde stručnjaci, javlja BBC.

Sonia Martin rekla je da je njena majka, baka osmero djece i prabaka troje djece iz Woodford Greena u Londonu, bila u posjeti svom 11-godišnjem unuku.

Glavni policijski nadzornik Glen Pavelin pohvalio je policajce za "njihovu brzu akciju" kada su ušli u kuću.

"Njihova nepokolebljiva hrabrost i profesionalizam osigurali su da ne postoji trajna prijetnja ljudima Essexa kao rezultat ovog incidenta", kazao je.

"U kući su uništena oba psa. Također bih želio zahvaliti lokalnim ljudima koji su pokušali ući u kuću kako bi pomogli Esther Martin", dodao je.

Zbog sumnje da je počinio opasne prekršaje sa psima uhapšen je 39-godišnjak.

XL bully najveća je vrsta američkog psa nasilnika. Ostale vrste uključuju standardne, džepne i klasične.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.