16.6.2023. 19:15
0
Bivši britanski premijer ima novi posao
Bivši britanski premijer Boris Johnson postavljen je u petak za novog kolumnista Daily Maila, vrativši se novinarskoj karijeri tijekom koje je pisao za nekoliko vodećih britanskih medija, a u jednom je dobio otkaz jer je izmislio citat.


Bivši britanski premijer Boris Johnson (58), koji je prošli tjedan odnio ostavku na dužnost zastupnika pošto je istraga utvrdila da je namjerno lagao parlamentu u vezi zabava tijekom karantene zbog pandemije covida-19, pisat će kolumnu za Daily Mail svake subote, objavio je list.

“Bilo da ste Borisov fan ili ne, to će se morati čitati – i u Westminsteru i milijuni širom svijeta”, istaknuo je list.

Otkako je prošle godine podnio ostavku na dužnost premijera, Johnson, jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih britanskih političara, zaradio je milijune funti držanjem govora.

Daily Mail je jedan od britanskih najčitanijih desnih listova i Johnson će sigurno dobro zaraditi.

Johnson, kojemu skandali nisu strani, počeo je karijeru kao novinar, no dobio je otkaz u Timesu jer je izmislio citat.

Zatim je pisao za Daily Telegraph, gdje je kao dopisnik iz Bruxellesa kritizirao Europsku uniju u živopisnim tekstovima koji nisu uvijek bili točni.

Nakon toga bavio se paralelno novinarstvom i politikom kao urednik časopisa Spectator i zastupnik u parlamentu, a prije nego je postao premijer, imao je redovitu kolumnu u Daily Telegraphu. Zbog nje je često bio kritiziran, na primjer za islamofobiju jer je ustvrdio da muslimanke koje nose burku izgledaju pout poštanskih sandučića ili pljačkaša banaka, navodi Hina. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.