19.6.2023. 22:01
0
Britanski milijarder bio u nestaloj podmornici, krenuo ka Titanicu
Milijarder Hamish Harding, britanski vlasnik kompanije Action Aviation, bio je jedan od turista u podmornici koja je nestala tokom turističkog putovanja do olupine Titanica.

Hardingov posinak Brian Szasz saopćio je na Facebooku da je njegov otac bio u podmornici koja je bila na putu da posjeti olupinu Titanica na dnu Antlantskog okeana te je zamolio sve da se mole za spas ljudi u podmornici.

Kasnije je Szasz izbrisao objavu.

“Majka me zamolila da izbrišem svoju objavu i druge povezane objave zbog privatnosti. Hvala vam na podršci”, naveo je u naknadno objavljenoj poruci.

Na Twitter nalogu kompanije Action Aviation prije nestanka podmornice je objavljeno da je ekspedicija uspješno krenula i da Hamish upravo roni.

Sky News javlja da američka kompanija OceanGate Expeditions, koja je vlasnik podmornice, nije primila signal od posade već duže od sedam sati, a riječ je o signalu koji u normalnim uvjetima stiže u intervalima od 15 minuta.

Američka obalna straža provodi operaciju potrage i spašavanja nakon što je danas nestala turistička podmornica koja je krenula prema olupini Titanica.

Mjesto olupine Titanica nalazi se u sjevernom Atlantskom okeanu, oko 3,7 kilometara ispod površine i oko 400 milja od obale Newfoundlanda.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.