22.6.2023. 18:17
0
Novi detalji o podmornici Titan: Pronađeno polje krhotina u blizini olupine Titanika
Američka obalna straža saopštila je da je plovilo na daljinsko upravljanje (ROV) otkrilo "polje krhotina" u blizini olupine Titanika, odnosno u oblasti pretrage za nestalom podmornicom "Titan".

“Stručnjaci u okviru ujedinjene komande procjenjuju informacije”, navela je obalna straža u tvitu.

Za kasnije u toku večeri po evropskom vremenu najavljena je preskonferencija na kojoj je će biti objavljeno više podataka.

Nije jasno da li su krhotine povezane sa podmornicom za kojom se traga, navodi CNN.

Potvrđeno je da je francuski dubinski robot Victor 6000 raspoređen, dok je kanadsko plovilo Horizon Arctic također rasporedilo vlastiti ROV koji je na morskom dnu.


(Admir ŽO.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.