24.6.2023. 15:00
0
Guardian: Rasprodati letovi iz Moskve, Putin razgovarao sa Erdoganom
FOTO: Russian Presidential Press Service via AP
Tokom racije u Prigožinovom uredu pronađene su velike količine gotovine, kako je on navodno potvrdio. Također, kako se navodi Putin je razgovarao i sa Erdoganom usljed najnovijih dešavanja u Rusiji.

Ruski mediji su objavili da je novac pronađen na adresi u Sankt Peterburgu, što je Prigožin sada potvrdio, prenosi Reuters.

Rekao je navodno da je novac bio namjenjen za troškove Wagnera.

Ruski državni mediji također su objavili da je predsjednik Putin razgovarao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je izrazio podršku sadašnjem ruskom rukovodstvu, prenosi Guardian.

U saopštenju Vijeća sigurnosti iz Bjelorusije se također navodi da zemlja ostaje saveznik Rusije i da su unutrašnji sporovi “poklon kolektivnom Zapadu”.

Također, letovi iz Moskve su navodno rasprodati kako se približava Wagner.

Der Spiegel je objavio da karte za direktne linije iz Moskve za Tbilisi, Astanu i Istanbul više nisu dostupne. Google Maps pokazuje zatvorene puteve na M4 južno od Moskve, rute kojom idu Wagnerovi pobunjenici, prenosi N1. 



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.