1.7.2023. 9:01
0
Šef CIA-e se oglasio o Wagnerovoj pobuni
FOTO: AP
Direktor CIA-e William Burns nazvao je čelnika ruske obavještajne službe Sergeja Nariškina nakon prošlotjedne prekinute pobune u Rusiji kako bi uvjerio Kremlj da Sjedinjene Države nemaju udjela u tome, izvijestili su u petak New York Times i Wall Street Journal.

Burnsov telefonski razgovor s Nariškinom, direktorom ruske obavještajne službe SVR, održan je ovaj tjedan i bio je kontakt na najvišoj razini između dviju vlada od pokušaja pobune, piše Wall Street Journal.

Čelnik plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin šokirao je svijet vođenjem prošlotjedne oružane pobune koju je iznenada prekinuo kada su se njegovi borci približili Moskvi.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u ponedjeljak da je kratka pobuna ruskih plaćenika protiv Kremlja bila dio borbe unutar ruskog sustava i da Sjedinjene Države i njihovi saveznici nisu u nju bili uključeni.

(Erna H.) 

WAGNERCIA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.