26.8.2023. 21:48
0
Neočekivana ponuda za Wagnerovce: “Pridružite nam se pa idemo u marš na Moskvu”
FOTO: AP
Ruski vojni dobrovoljački korpus koji se bori na strani Ukrajine poručio je plaćenicima iz grupe Wagner da se, nakon smrti njihovog lidera, pridruže njima i da se bore portiv Kremlja.

“Apeliram na borce iz Wagnera, onima kojima hrabrost i čast još uvijek nešto znače. Navodno je cinično pogubljen vaš otac utemeljitelj i zapovjednici, a vi vrlo dobro znate ko stoji iza toga”, poručio je u videu Denis Kapustin, poznat iz ruskog desno-ekstremističkog okruženja, pod pseudonimom DenisNikitin, lider ovog dobrovoljačkog korpusa.

“Stoga ste sada suočeni s ozbiljnim izborom: ili stajati uz rusko Ministarstvo odbrane i služiti kao psi čuvari za krvnike svojih gospodara ili se osvetiti. Da biste se osvetili, morate prijeći preko na stranu Ukrajine. Ako niste počinili ratne zločine, pozivamo vas da se pridružite našim redovima”, dodao je Kapustin, prenosi N1.

Pozvao je Wagnerovce da zajedno okončaju rusku “specijalnu vojnu operaciju” te da potom zajedno krenu u marš na Moskvu.

“I ovog puta nećemo stati na 200 kilometara od Moskovske kružne ceste nego idemo do kraja!”

Kapustin je također poručio Wagnerovcima da Oružane snage Ukrajine i Ministarstvo odbrane Ukrajine “jamče sigurnost i pristojne uvjete”, prenosi Newsweek.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.