21.7.2023. 16:25
0
Grad veličine teniske loptice: Pogledajte oluju koja kreće iz Italije
FOTO: Corriere.it
Italijanski mediji javljaju o snažnoj oluji koja je pogodila sjeverni dio pokrajine Lombardije. Padala je, prema pisanju medija, tuča veličine teniskih loptica, a na sjeveroistoku Milana snimljen je manji tornado.

Jak vjetar rušio je stabla, tuča je oštetila automobile i krovove, a ceste su poplavljene. Na dva krova izbio je požar te ih je udario grom. Zasad nema informacija o žrtvama, prenosi Index.hr.

Oluja se kreće prema Sloveniji i istarskom području. Slovenija je izdala crveni alarm.

Crveni alarm za Istru, Kvarner, gorje i karlovačko područje u Hrvatskoj
Danas i sutra očekuju se nova ozbiljnija nevremena. Izdan je crveni alarm za Istru, Kvarner, Gorski kotar i karlovačko područje. Za ostatak Hrvatske je na snazi narančasto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena.

U Sloveniji crveni alarm
Oluja iz Italije stigla je u Sloveniju. Za zapadnu i centralnu Sloveniju izdano je crveno upozorenje u razdoblju između 14 i 18 sati. Na zapadu Slovenije crveni alarm je na snazi od 13 do 17 sati, a u centralnom dijelu Slovenije od 13 do 18 sati.

Moguće su jake oluje s tučom, snažnim vjetrovima i udarima munja, prenosi RTV Slovenija.

Nevrijeme i u BiH
Europski centar za praćenje i najavu oluja (ESTOFEX) izdao je drugi stepen upozorenja za sjeverozapad, sjever i sjeveroistok Bosne gdje bi danas moglo biti najburnije, prenosi N1.

Nevremena su moguća i preko dijela zapadne, centralne, istočne Bosne i sjeverne Hercegovine (stepen 1), dok se na jugu Hercegovine nestabilnosti uglavnom ne očekuju, osim u slučaju iznenađenja.

Tačna pozicija, putanja i tajming nevremena će se znati kada se olujni sistemi iz Hrvatske približe granici BiH.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.