25.7.2023. 14:05
0
Jako nevrijeme pogodilo Milano, požari i visoke temperature na jugu zemlje
FOTO: AGENCIJE
Jak vjetar, kiša i grad, koji su zahvatili Milano u ranim jutarnjim satima, uzrokovali su poplave i srušena stabla, od kojih su mnoga pala na parkirane automobile.

Prijavljena je ozbiljna šteta na gradskoj električnoj mreži, a voda u centru grada privremeno je isključena. Prijavljen je i jedan smrtni slučaj.

Dok se visoke temperature i šumski požari nastavljaju na jugu zemlje, kišno i olujno vrijeme negativno utječu na život u sjevernim regijama.

Toplotni talas je na jugu Italije gdje se temperatura zraka u Kataniji u ponedjeljak kretala i do 47,6 stepeni Celzijusa.

Vatrogasci se bore sa šumskim požarima na Siciliji. Aerodrom u Palermu je bio zatvoren na nekoliko sati u utorak ujutro zbog vatre u blizini. Poremećaji su zabilježeni i u željezničkom saobraćaju.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.