23.8.2023. 9:18
0
SAD ne potiču ukrajinske napade unutar Rusije
Sjedinjene Američke Države ne potiču niti omogućavaju napade unutar Rusije, rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta nakon što su ruske vlasti saopćile da su oborile bespilotne letjelice koje su pokušale napasti Moskvu rano jutros.

Na Ukrajini je da odluči kako će se braniti od ruske invazije, rekao je glasnogovornik State Departmenta, dodajući da bi Rusija mogla okončati rat bilo kada povlačenjem iz Ukrajine.

Napadi dronovima u Rusiji povećali su se otkako su dvije bespilotne letjelice uništene iznad Kremlja početkom maja. Napadi bespilotnim letjelicama na glavni grad Rusije posljednjih su mjeseci sve češći.

Sjedinjene Države, koje su opskrbile Ukrajinu ogromnom količinom pomoći u obliku oružja i druge vojne opreme za borbu protiv ruske invazije, odlučne su u svojoj izjavi da ne podržavaju napade unutar Rusije.

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je rano u srijedu da su sistemi protuzračne odbrane oborili tri bespilotne letjelice koje su pokušale napasti Moskvu, javlja Reuters.

Jedan dron pogodio je zgradu u izgradnji u središtu Moskve rano u srijedu, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na svom kanalu na Telegramu.

Moskovski aerodromi obustavili su letove rano u srijedu, izvijestila je ruska novinska agencija TASS. Glavni aerodromi oko ruske prijestolnice više su se puta zatvarali za odlazne i dolazne letove posljednjih dana zbog ukrajinskih dronova.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.