2.9.2023. 11:20
0
Bizaran zločin uznemirio javnost: Djevojka ubila dvojnicu kako bi lažirala svoju smrt
Njemica iračkog podrijetla Shahraban Kh-B. (23) optužena je za ubistvo nakon što je navodno na društvenoj mreži Instagram pronašla ženu koja joj sliči i ubila je kako bi lažirala vlastitu smrt, piše The Guardian.

Kada je u augustu 2022. godine u Ingolstadtu na jugu Njemačke u parkiranom automobilu marke Mercedes pronađeno krvavo tijelo mlade žene, policija je pomislila da je to Kh-B. te da ju je neko ubio.

Iako su članovi njezine obitelji posvjedočili da je to ona, obdukcija je kasnije pokazala da se ipak radi o Khadidji O., 23-godišnjoj blogerici alžirskog porijekla iz grada Heilbronna u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg.

Kako su i Shahraban Kh-B. i Khadidja O. imale dugačke crne kose, slične puti i dosta šminke na licima, njemački su mediji slučaj proglasili "ubojstvom dvojnica".

Tužitelji su Shahraban Kh-B. optužili i za naručivanje ubistva brata svoga supruga. Muškarcu koji je identificiran kao "A." ponudila je 10.000 eura da ga ubije. Muškarac je od nje uzeo 5.000 eura, ali brata njezinog supruga nikad nije ubio unatoč tome što je to ona od njega više puta zatražila. Shahraban Kh-B. priznala je spomenuti zločin.

Pored Shahraban Kh-B., na optuženičkoj će se klupi naći Sheqir K., 24-godišnjak iz Kosova koji je ovoj navodno pomogao ubiti Khadidju O.

Tužitelji su Shekira K.-a optužili i za poticanje na počinjenje ubistva jer je popis potencijalnih svjedoka u slučaju ubistva Khadidje O. dao muškarcu kojeg je nakon hapšenja upoznao u zatvoru. Shekir K. pokušao je tog muškarca nagovoriti da ih ubije te mu rekao da će mu platiti ako to i učini. Kosovar je te optužbe odbacio. Shahraban Kh-B. i Shekir K. tvrde da nisu krivi za ubistvo Khadidje O.

Veronika Grieser, djelatnica Ureda državnog tužitelja u Ingolstadtu, rekla je da je Shahraban Kh-B. odlučila lažirati vlastitu smrt kako bi započela novi život. Smatra se da je htjela pobjeći od obiteljske svađe.

Prema tvrdnjama tužitelja, osumnjičena je poslala poruke nizu korisnica Instagrama za koje je procijenila da su joj slične. Kh-B. je 9. augusta 2022. Khadidji O. ponudila priliku da bude u spotu reperice Lune. "Ne moraš puno toga raditi. Bila bi sretna kada bi mi se javila. Snimanje će biti u Offenburgu", rekla je Kh-B. Khadidji O.

Khadidja O. posumnjala je istinitost tvrdnji Shahraban Kh-B. te se odmah javila spomenutoj reperici koja joj je rekla da je pozivnica lažna.

Koristeći drugi Instagram profil, Shahraban Kh-B. javila se Khadidji O. dva dana nakon što joj je ponudila ulogu u spotu reperice Lune. Ovaj joj je put ponudila besplatan tretman u kozmetičkom salonu. U zamjenu za tretman, Khadidja O. trebala je isti promovirati na svom Instagram profilu.

Njih su se dvije dogovorile da će se 16. augusta naći u četvrti Eppingenu u Heilbronnu. Shahraban Kh-B. i Sheqir K. došli su po Khadidju O. u crnom automobilu marke Mercedes Coupé te tobože krenuli prema kozmetičkom salonu u kojem je ova trebala dobiti besplatan tretman. Međutim, putem su stali u jednom šumarku i tamo su je ubili.

"Udarili su je u potiljak barem jednom, nakon čega je pala na tlo. Nakon toga, nožem su je uboli 56 puta i ubili", rekla je Veronika Grieser te dodala da je tijelo Khadidje O. bilo potpuno unakaženo. Nož kojim je ubijena još uvijek nije pronađen.

Optuženi su zatim automobil parkirali u ulici nedaleko od kuće u kojoj je živjela Shahraban Kh-B. Njezini su roditelji njezino tijelo pronašli iste večeri. Na sud bi u sklopu procesa protiv Shahraban Kh-B. i Sheqira K. moglo doći više od 190 svjedoka.

Ako se utvrdi da su krivi za zločin za koji ih se tereti, mogli bi biti kažnjeni doživotnom kaznom zatvora. Još nije odlučeno kada će suđenje početi.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.