27.10.2023. 16:45
0
Napadi na snage koje podržava Iran u Siriji su samoodbrana
FOTO: AP
Američki zračni napadi na snage koje podržava Iran u Siriji ciljali su skladišta oružja i bili su izvedeni "u samoodbrani", rekao je glasnogovornik nacionalne sigurnosti Bijele kuće.

Upitan li vjeruje da će Iran uzvratiti, John Kirby je rekao za ABC: “Nije neuobičajeno da uzvrate napad. Ako to urade, mi ćemo apsolutno učiniti ono što moramo da zaštitimo naše trupe i naše objekte. Bićemo spremni za to”.

Govoreći o ratu između Izraela i Hamasa i vremenu kopnene ofanzive koju je Izrael najavio, Kirby je rekao da SAD “ne diktiraju uslove” Izraelcima.

Ipak, ponovio je komentare predsjednika Joea Bidena da je poželjno da se odvoji još malo vremena kako bi se izvuklo što više taoca.

U Izraelu je ministar odbrane Yoav Gallant rekao je da će kopnena ofanziva na Gazu biti duga i teška, s ciljem uništenja ogromne mreže tunela koje koristi Hamas, prenosi N1.

(Mubina Lj.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.