31.10.2023. 11:26
0
Policija u Parizu upucala nenaoružanu ženu koja je uzvikivala "Allahu Ekber": Bila obučena u islamski veo i prijetila da će se dići u zrak
Policija je upucala nenaoružanu ženu koja je nosila islamski veo i "prijetila da će se dići u zrak dok je uzvikivala Alahu Ekbar" na stanici metroa u Parizu.

Žrtva, čije ime nije poznato, pogođena je danas najmanje jednim metkom na vrhuncu špice na stanici metroa Bibliothèque François-Miterrand u Parizu.

Nakon što su putnici u prigradskom vozu alarmirali policiju, agenti su uspjeli 'izolirati' ženu na stanici na južnoj obali glavnog grada.

"Prema policiji, ona je prijetila i zagovarala terorizam", rekao je izvor iz istrage. Ostala je u kritičnom stanju.

Naoružani policajci stigli su u stanicu ubrzo nakon 8.30 sati, a žena je – koja je bila obučena u islamski veo – 'prijetila da će se dići u zrak', rekao je izvor.

Također se kaže da je vikala 'Allahu Ekbar' - na arapskom - 'Bog je najveći'.

"U strahu za svoju sigurnost, policija je oko 9.20 otvorila vatru. Žrtva je zadobila povrede u stomak i odmah je evakuirana", rekao je izvor.

Policija je pokrenula dvije istrage, rekli su tužioci. 

Jedna će ispitati postupke žene, dok drugi treba da rasvijetli da li je upotreba vatrenog oružja od strane policije bila opravdana.

Francuska je pod 'uzbunom za napad' od 13. oktobra, kada je nastavnika u sjevernom gradu Arrasu nožem izbo jedan bivši učenik koji je označen kao "islamista".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.