23.11.2023. 9:30
0
Sjeverna Koreja optužuje Južnu zbog povlačenja iz sporazuma i prijeti
FOTO: Epa
Sjeverna Koreja je prekinula petogodišnji sporazum sa Južnom Korejom koji je imao za cilj snižavanje vojnih tenzija. Prekid sporazuma je nastao nakon što je Sjeverna Koreja objavila da je uspješno lansirala špijunski satelit u svemir.

Tim povodom dio Južne Koreje je suspendovao sporazum i najavili su nastavak nadzornih letova duž granice.

Pjongjang je nakon toga poručio da će u potpunosti suspendovati sporazum i poslati jače vojne snage i opremu na granicu.

- Od sada naša vojska neće biti vezana vojnim sporazumom, istaknuto je u njihovom saopćenju. 

Istakli su da će poduzeti sve mjere kako bi vojni sukobi u svim sferama bili spriječeni, ali napominju da će rasporediti moćnije oružane snage i novu vojnu opremu duž granice sa Južnom Korejom.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.