30.11.2023. 14:32
0
Eksplodirala tvornica hemikalija u Indiji, sedmero poginulih
FOTO: Hindustan Times
U eksploziji skladišnog rezervoara poginulo je sedmero ljudi i ranjeno 24 u tvornici indijskog proizvođača specijalnih hemikalija Aether Industries u zapadnom lučkom gradu Suratu, potvrdila je kompanija.

Uzrok eksplozije tek treba biti utvrđen, rekao je službenik gradske vatrogasne službe Omprakash Mishra, iako je požar koji je izazvala ugašen. Dvadeset i četiri povrijeđena radnika u bolnici su na liječenju, rekao je.

Dionice Aether Industries pale su čak 6.2 posto u četvrtak, nakon što su ih vijesti o eksploziji srušile za 8.4 posto prethodnog dana.

"Sve regulatorne i vladine naknade porodicama svih smrtno stradalih isplatit će se ekspeditivno i u potpunosti", stoji u saopćenju Aether Industriesa.
 
Kompanija će porodicama stradalih isplatiti naknade

Obećali su dati dodatnu odštetu u visini 59.984 dolara porodicama žrtava. Kompanija će također pokriti medicinske troškove povrijeđenih radnika i dati 30.000 dolara po osobi "u slučaju bilo kakvog trajnog invaliditeta".

Aether će zatvoriti pogođeni pogon u Suratu "na nekoliko dana kako bi se obavila revizija konstrukcije, forenzika (i) nadzor", rekao je Reutersu izvor koji je želio ostati anoniman.

Policija u državi Gujaratu, gdje se eksplozija dogodila, ranije je rekla Reutersu da je iz tvornice izneseno sedam tijela, dodajući da vlasti sada obustavljaju potragu za nestalim radnicima, prenosi HINA.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.