3.12.2023. 14:28
0
Stoltenberg svjestan situacije: "Trebamo biti spremni i na loše vijesti iz Ukrajine"
FOTO: AGENCIJE
Generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg kazao je da bi Alijansa trebala biti spremna za loše vijesti iz Ukrajine.

"Trebalo bi da budemo spremni i za loše vijesti. Ratovi se razvijaju u fazama. Ali moramo da podržimo Ukrajinu i u dobrim i u lošim vremenima", rekao je Stoltenberg za njemačku televiziju ARD.

On je ocijenio da je ključno da se poveća proizvodnja municije i priznao da zemlje NATO-a nisu bile u stanju da zadovolje povećanu potražnju za njom.

Stoltenberg je izjavio da je Ukrajina sada u "kritičnoj situaciji", ali je odbio da preporuči šta Kijev treba da uradi.

"Prepustiću Ukrajincima i vojnim komandantima da donesu teške operativne odluke", rekao je generalni sekretar Alijanse.

On je ukazao i na potrebu da se Evropa pozabavi pitanjem "fragmentacije evropske odbrambene industrije", jer je to u interesu Evrope i dobro je za poslove u ovoj industriji, prenio je TASS.

"Ratovi su sami po sebi nepredvidivi. Ali znamo da što više podržavamo Ukrajinu, to će se rat brže završiti", zaključio je Stoltenberg.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.