11.12.2023. 11:43
0
Sutra sjednica Generalne skupštine UN-a: Razgovara se o situaciji u Gazi
Generalna skupština UN-a održat će sjednicu sutra kako bi se razgovaralo o situaciji u Gazi, rekao je njen predsjednik Dennis Francis.

Ova odluka je donesena nakon što su SAD u petak stavile veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o prekidu vatre koji su podržale gotovo sve ostale stalne članice.

Velika Britanija je bila jedina suzdržana.

Novinska agencija AFP, koja je rekla da je vidjela nacrt teksta, navodi da će Generalna skupština UN-a pozvati na "trenutni humanitarni prekid vatre", kao i na "trenutno i bezuslovno oslobađanje svih talaca".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.