11.12.2023. 14:53
0
Putin traži glasove i u anektiranim ukrajinskim regijama
Ruski predsjednički izbori u martu 2024. bit će održani i u četiri ukrajinske regije koje je Rusija pripojila prošle godine, objavila je agencija Interfax pozivajući se na rusko izborno povjerenstvo. Ukrajina je ranije rekla da će svako glasanje u Donjecku, Luhansku, Zaporožju i Hersonu biti nevažeće i da će procesuirati promatrače koji ih budu nadgledali.

Izbori na tzv. novim teritorijima politički su važni za Kremlj, no logistički i sigurnosno su izazovni jer ruske snage tek djelomično kontroliraju te regije. Ukrajina i većina članica UN-a ne priznaju rusku aneksiju dijelova Ukrajine.

U razgovoru s ruskim vojnicima koji su se borili u Ukrajini, predsjednik Vladimir Putin je prošle sedmice potvrdio da će se kandidirati na izborima u martu, na kojima neće imati ozbiljnu konkurenciju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.