8.2.2024. 20:07
0
Putin će se protiv tri kandidata boriti za novi predsjednički mandat
Za poziciju predsjednika Ruske Federacije na izborima u martu nadmetat će se četiri kandidata, saopštila je danas Ela Pamfilova, predsjednica ruske Centralne izborne komisije (CIK).

CIK Rusije zvanično je registrovao četiri kandidata - nezavisnog kandidata Vladimira Putina, aktuelnog predsjednika Rusije, i predstavnike parlamentarnih stranaka Leonida Sluckog (LDPR), Vladislava Davankova (Novi ljudi) i Nikolaja Haritonova (KPRF), prenio je "Sputnjik".

"Danas završavamo određeni ciklus, pošto je nakon našeg današnjeg zasjedanja potpuno jasno da će na glasačkom listiću biti četiri kandidata", rekla je Pamfilova.

Na sjednici su članovi Centralne izborne komisije odbacili kandidaturu Borisa Nadeždina, Sergeja Malinkoviča, Anatolija Bataševa i Rade Ruskih za predsjedničke izbore u martu, prenijela je Srna.

Nadeždin je kasnije rekao da će uložiti žalbu odluku Vrhovnom sudu Ruske Federacije.

Predsjednički izbori u Rusiji trajaće od 15. do 17. marta ove godine.

Apsolutni favorit za novi predsjednčki mandat je trenutni neprikosnoveni lider najveće države svijeta, Vladimir Putin.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.