13.12.2023. 11:08
0
Policija uhapsila 34 "radikalna i nasilna" navijača u Španiji
Španska policija uhapsils je 34 "radikalna i nasilna navijača" fudbalskih klubova Osasune i Seville, osumnjičena za učešće u tučnjavi krajem septembra, kada se igrala prvenstvena utakmica ove dvije ekipe.

Policija je saopćila da je u operaciji privela 23 osobe u gradu Sevilli, devet u Pamploni, a dvije u Malagi.

Osasuna i Sevilla su 23. septembra igrale utakmicu šestog kola španskog prvenstva u gradu Pamploni. Uoči utakmice oko 10 sati ujutro sukobili su se pripadnici domaće navijačke skupine Indar Gorri i gostujuće grupe Biris Norte. Ultrasi su tokom obračuna koristili teške predmete, a situaciju je smirila policija svojom intervencijom.

Kasnije je prekontrolisala vozila kojima su doputovali navijači Seville, pa u njima pronašla improvizirane eksplozivne naprave i petarde većih dimenzija, zbog čega je uhapsila dvije osobe.

Policija je nakon tih incidenata otvorila istragu koja je rezultirala hapšenjem 35 osobe u tri grada.

Devetorica ultrasa Seville privedena su na aerodromima u Sevilli i Malagi od kuda su namjeravali otići u Francusku na utakmicu Lige prvaka s Lensom.

Istraga započeta u Pamploni, gdje je utakmica bila završila 0:0, nastavlja se, a policija ne isključuje nova hapšenja.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.