17.12.2023. 13:28
0
Snažna oluja pogodila Argentinu i ubila 13 osoba: Snimci su zastrašujući
Kabinet predsjednika Argentine preporučio je mještanima da ostanu u svojim domovima do nedjelje ujutro, upozoravajući na razorne udare vjetra koji u tom području prelaze 150 km/h

Najmanje 13 ljudi je poginulo u Argentini, rekao je u subotu lokalni gradonačelnik, nakon jake grmljavinske oluje koja je pogodila atlantsku obalu te južnoameričke zemlje.

Federico Susbielles, gradonačelnik Bahia Blance, potvrdio je broj mrtvih u objavi na društvenoj mreži X.

Grad se nalazi u blizini južnog kraja pokrajine Buenos Aires, jedne od argentinskih regija s najvećim proizvodnjom žitarica.


Kabinet predsjednika Javiera Mileija izrazio saosjećanje porodicama žrtava i preporučio mještanima da ostanu u svojim domovima do nedjelje ujutro, upozoravajući na razorne udare vjetra koji u tom području prelaze 150 km/h.

(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.