12.1.2024. 9:45
1
Oglasio se i Hezbollah: "Napad na Hute je potvrda američkog partnerstva u masakrima u Gazi"
FOTO: AP
Libanska militantna organizacija Hezbolah je u petak saopćila da osuđuje američko-britanski napad na "bratski Jemen", dodajući da "američka agresija još jednom potvrđuje da je SAD puni partner u tragedijama i masakrima koje je počinio cionistički neprijatelj u Gazi i regiji", saopćili su.

"Dok pozdravljamo jemensku vojsku i časno vodstvo, potvrđujemo da ova agresija neće oslabiti plemeniti Jemen, već će ga učiniti odlučnijim da se suprotstavi ofanzivi, brani se i nastavi putem podrške palestinski narod i njihovu pravu stvar", zaključio je Hezbollah.

Sjedinjene Američke Države i Britanija pokrenule su napade iz zraka i s mora na vojne ciljeve Huta u Jemenu kao odgovor na napade grupe na brodove u Crvenom moru u znak podrške Gazi.

Glasnogovornik jemenskih Huta rekao je u petak da nema opravdanja za američko-britanski napad na Jemen i da će grupa koju podržava Iran nastaviti gađati brodove koji idu prema Izraelu.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani kazao je u izjavi u petak da Iran oštro osuđuje američko-britanski napad na jemenske Hute.

(Erna H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.