3.2.2024. 9:59
0
Zuckerberg se hvali brojkama: Threads ima 130 miliona mjesečnih korisnika
Aplikacija Threads, Metina alternativa X (bivši Twitter), sada ima 130 miliona aktivnih korisnika mjesečno, rekao je šef kompanije Mark Zuckerberg dok je predstavljao rezultate Facebookove matične kompanije za prvo tromjesečje

To znači da je društvena mreža Threads dobila oko 30 miliona novih korisnika u roku od tri mjeseca. Meta je pokrenula tu aplikaciju u Evropskoj uniji u decembru, pet mjeseci nakon što je pokrenuta u drugim dijelovima svijeta.

Zuckerberg je uvijek govorio da Threads ima potencijal za više od milijardu korisnika. Naglasio je da se sada koristi više nego tokom početne kratkoročne navale prilikom pokretanja prošlog ljeta.

Threads je još uvijek mali u poređenju s drugim Metinim platformama. Facebook sada ima 3,07 milijardi aktivnih korisnika mjesečno. Svaki mjesec 3,19 miliona korisnika pristupi barem jednoj aplikaciji Mete, koja također posjeduje Instagram i WhatsApp.

Threads je međusobno povezan s Instagramom i stoga se može oslanjati na postojeće veze između stotina miliona korisnika.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.