6.2.2024. 20:16
0
Katarski premijer: Odgovor Hamasa na okvirni dogovor o mogućem novom prekidu vatre pozitivan
Katarski premijer pozdravio je i ocijenio “pozitivnim” odgovor palestinske grupe Hamas na okvirni dogovor za mogući novi prekid vatre u Pojasu Gaze i razmjenu zarobljenika s Izraelom.

"Primili smo Hamasov odgovor na okvirni sporazum", rekao je šeik Mohamed bin Abdulrahman bin Jasim Al Tani na zajedničkoj konferenciji za novinare u Dohi s američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, koji je na turneji po regiji kako bi se zalagao za prekid vatre.

"Odgovor Hamasa sadrži bilješke, ali je općenito pozitivan", dodao je.

U Parizu je 28. januara održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Izraela, SAD-a, Egipta i Katara na kojem se razgovaralo o dogovoru u tri faze koji uključuje razmjenu zarobljenika i prekid neprijateljstava u Gazi, prema palestinskim i američkim izvorima.

Izrael procjenjuje da u Gazi ima otprilike 136 izraelskih talaca, dok u svojim zatvorima drži najmanje 8.800 Palestinaca, prema izvorima s obje strane, iako nema potvrde konačnih brojeva ni s jedne strane.

(Ajdin B.)

HamasKatar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.