14.2.2024. 13:30
0
Bivši američki državni sekretar plesao s izraelskim vojnicima
FOTO: AP
Bivši američki državni sekretar Mike Pompeo posjetio je i plesao s izraelskim vojnicima u južnom gradu Ofakimu, javlja Israel National News.

“Bio sam u Izraelu u brojnim prilikama. Ali ova posjeta je bila najdirljivija i srceparajuća. Ono što se dogodilo 7. oktobra bilo je toliko šokantno i toliko sadističko da traumu svi svuda osjećaju stalno”, rekao je Pompeo.

“A ipak, njihova otpornost je zaista inspirativna. Stojim uz Izrael. Stojim uz jevrejski narod”, dodao je on.

Pompeo je veliki pristalica Izraela. Godine 2019. objavio je da Sjedinjene Države ublažavaju svoju poziciju prema izraelskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali nakon niza poteza Trumpove administracije koji su preokrenuli decenijske politike SAD-a.



(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.