10.3.2024. 22:12
1
Rusija: Nema smisla da NATO negira prisutnost svojih vojnika u Ukrajini
FOTO: AP
Komentarišući Macronove izjave, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da će direktni vojni sukob između NATO-a i Rusije biti "neizbježan" ako zapadne snage budu poslane u Ukrajinu.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da nema smisla da NATO negira prisutnost svojih snaga u Ukrajini. “Nema smisla to više poricati”, rekla je za prorežimski list Izvestija, prenosi Index.

Kako navodi ruska državna novinska agencija Tass, poljski šef diplomacije Radoslaw Sikorski ranije je konferenciji povodom 25. obljetnice članstva Poljske u NATO-u rekao da je vojska NATO-a već u Ukrajini.

Podsjetimo, nakon konferencije o Ukrajini održane u Parizu 26. februaru, francuski predsjednik Macron je rekao da nije isključeno slanje kopnenih snaga članica NATO-a u Ukrajinu.

Nakon konferencije većina zemalja sudionica izjavila je da ne planira snage trupe u Ukrajinu da se bore protiv Rusije.

Komentirajući Macronove izjave, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da će izravni vojni sukob između NATO-a i Rusije biti “neizbježan” ako zapadne snage budu poslane u Ukrajinu. Također je rekao da bi zemlje NATO-a “trebale procijeniti posljedice takvih akcija”, navodi Tass.

(Erna H.) 

NATORUSIJA
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.