23.3.2024. 14:34
1
Rusi objavili fotografije i imena četvero osumnjičenih
FOTO: baza/telegram
Nakon napada u Moskvi uhapšeno je 11 osumnjičenih od kojih četvero za koje se sumnja da su direktno povezani s napadom. Broj mrtvih u masakru prešao je stotinu, a među ubijenima je i troje djece.
Bijeli Renault registarskih oznaka Tverske regije s navodnim teroristima zaustavljen u blizini sela Teply, blizu granica s Bjelorusijom i Ukrajinom. 

Prema prvim podacima, u automobilu je bilo šest ljudi, a dvoje je privedenih. Još četvero je u bijegu, navodi Baza media.

Baza, koja ima bliske kontakte u policiji, objavila je slike četiri osumnjičenika, koji su svi iz bivše sovjetske republike Tadžikistan, koja graniči s Afganistanom.


Baza / Telegram

To su Makhmadrasul Nasridinov (37), Rivozhidin Ismonov (51), Shohinjonn Safolzoda (21) te Rustam Nazarov (29) (posljednji na fotografiji), za kojega je naknadno potvrđeno da nije umiješan u napad. Nije jasno ko je od četvorice uhapšen.

Službenici ruske sigurnosne službe FSB-a ispitali su privedene osumnjičenike.

- Provjerava se njihova umiješanost u teroristički napad - izvijestila je Baza.

(Aldin B.)
Rusija
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.