13.4.2024. 22:24
0
Iran je Izrael napao i krstarećim raketama: Bespilotne letjelice će američki borbeni avioni pokušati neutralisati prije nego stignu do Izraela
Novinar američkog portala "Aksios" Barak Ravid objavio je večeras na društvenoj platformi X da je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći nekoliko desetina dronova kamikaza.

Ravid je, inače analitičar CNN-a. On je kao izvor za napad Irana na Izrael naveo četiri neimenovana izraelska i američka zvaničnika.

Strahovalo se da će Iran napasti Izrael u znak odmazde za vazdušni napad na njegov diplomatski objekat u glavnom gradu Sirije Damasku 1. aprila. U napadu je ubijeno najmanje sedam pripadnika iranske Islamske revolucionarne garde, među kojima i dva generala.

Iran je optužio Izrael za izvođenje napada i obećao da će odgovoriti. Tel Aviv nije zvanično preuzeo odgovornost za napad, ali je ranije izveo niz napada na iranske ciljeve širom Sirije.

I Iran i Hezbollah, njegov glavni saveznik u Libanu, naveli su da napad neće proći nekažnjeno.

Američki borbeni avioni i protuzračna obrana pokušat će neutralizirati iranske bespilotne letjelice prije nego što stignu do Izraela.

Kako prenosi Istraga.ba, Iran će osim dronovima, Izrael napasti i krstarećim raketama. Ovaj portal se poziva na izraelske izvore i dodaje da ovim raketama treba znatno manje vremena da dođu do teritorije Izraela nego što je potrebno dronovima.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.