13.4.2024. 23:31
0
Veliki nestanak struje u Tel Avivu: Haifa otvorila skloništa
Zbog napada Irana dronovima na Izrael u gradu Haifi na sjeveru Izraela otvorena su javna skloništa.

Opštinska uprava večeras je donijela odluku na osnovu posebne procjene.

"U slučaju alarma, bit će otvorene stanice željeznice Carmelit odobrene za korištenje kao skloništa", navodi se u poruci vlade Haife upućenoj stanovnicima.

U mnogim okruzima Tel Aviva večeras je prijavljen veliki nestanak struje usljed velikog cyber napada na izraelsku elektroenergetsku mrežu, javila je libanska TV mreža Al Majadin.

Cyber hakerska grupa pod imenom “Cyber osvetnici” je u saopštenju navela da preuzima odgovornost za isključenje struje na različitim dijelovima “okupiranih teritorija”.

Grupa je naglasila da je izvela ovaj cyber napad od juga ka sjeveru kao odgovor na zločine izraelskog režima u Gazi, prenosi AJB.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.