12.3.2024. 20:21
0
Eurosong uveo novosti: Promjene se tiču polufinala, ali i glasanja
Ovih dana su svih 37 zemalja odabrale svoje predstavnike za Eurosong, koji će se održati od 7. do 11. maja u Malmöu, a osim što se sada zna ko predstavlja koju zemlju, otkriveno je i da se uvode neke promjene u polufinalnim večerima, a odnosi se na zemlju domaćina, skupinu 'Big 5', Francusku, Njemačku, Italiju, Španiju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Te zemlje i domaćin nastupit će po prvi puta u polufinalnim večerima, što do sada nisu radili, već su puštali samo kratki isječak s proba predstavnika tih zemalja.

"Ovo daje šansu država iz 'Big 5', kao i domaćinu, pravednije takmičenje u finalu, obzirom da sada imaju priliku i prije finala nastupiti na eurovizijskoj pozornici", objasnila je producentica Eurovision Song Contesta, Ebba Adielsson te dodala:

"Ujedno je to dobra stvar i za publiku te za gledatelje jer mogu vidjeti sve tačke koje se takmiče ove godine prije samog finala."

Promjene u glasanju

Kako navodi eurovision.tv, Njemačka, Švedska i Velika Britanija nastupit će u prvom polufinalu, a Francuska, Italija i Španija.

Osim polufinala, mijenjaju se i pravila kod glasanja u finalu koje će biti duže nego inače. Gledatelji će moći dati svoj glas odmah čim završi izvedba njihovog favorita, dok je prije bio slučaj da se moglo glasati tek nakon što su sve pjesme izvedene.

"Želimo omogućiti gledateljima da se uključe odmah od početka. Ako vidite nešto što vam se sviđa, trebali biste moći odmah glasati. Naravno, možete čekati i kraj pa odlučiti", rekla je Adielsson. Drugačije vrijedi za fanove koji ne dolaze iz država koje se takmiče, oni će imati gotovo 24 sata za glasanje.

Prema eurovision.tv, za njih će se glasanje otvoriti nakon završetka druge generalne probe za svaku polufinalnu i finalnu večer. Nakon toga, mogu glasati sve dok ne počne emisija uživo.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.