18.10.2016. 8:48
0
Kyrgios odlučio potražiti profesionalnu pomoć
Australski teniser Nick Kyrgios, kojeg je udruženje ATP suspendovalo zbog nesportskog ponašanja, odlučio se za profesionalnu pomoć.

- Nick razumije položaj u kojem se našao i prihvata posljedice svog ponašanja. Žao mu je i pomoći ćemo mu da pronađe profesionalnu pomoć - saopćeno je iz Teniskog saveza Australije.

Australijanac je suspendovan osam sedmica, do 15. januara 2017. godine, zbog ponašanja na meču 2. kola turnira u Šangaju, uz napomenu da kazna može biti smanjena ukoliko teniser pronađe profesinalnu pomoć sportskog psihologa. U tom slučaju kazna će biti smanjena na tri sedmice i 25.000 dolara.

Kyrgios je poznat zbog nesportskog ponašanja na terenu. I ranije je morao  platiti kaznu u iznosu 25.000 dolara nakon što je 2014. godine na meču u Montrealu vrijeđao Švicarca Stana Wawrinku i njegovu djevojku.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.