25.8.2019. 16:33
0
Rins u fotofinišu pobijedio Marqueza
Španski motociklistia Alex Rins na Suzukiju pobjednik je Velike nagrade Velike Britanije, vožene danas na legendarnoj stazi u Silverstonu.

Start utrke bio je dramatičan, nakon što je Fabio Quartararo izgubio kontrolu nad motociklom, a na njega naletio Ducatijev Andrea Dovizioso. Obojica su završili pored staze, a Dovizioso je prošao nešto teže. Njegov motor se na kraju i zapalio. 

U nastavku utrke, Rins je pretekao Valentina Rossija i pratio do posljednje krivine Marka Marqueza na Hondi. Maverick Vinales potom se probio ispred Rossija i do kraja se ništa nije mijenjalo. 

Rins je u pretposljednjem krugu bezuspješno pokušao obići Marqueza. 

Dramatičan finiš utrke donijeli su Marquez i Rins. Na kraju je Suzukijev motociklista slavio za 13 hiljaditinki ispred suparnika, u jednoj od najdramatičnijih utrka u sezoni. 

Vodeći u "kraljevskoj klasi" je Mark Marquez koji ima veliku prednost u odnosu na konkurenciju. 

Naredna utrka je na rasporedu 15. septembra u San Marinu. 


(Patria/Admir Oručević)

MotoriTrka
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.