22.8.2022. 9:05
0
Borna Ćorić u Cincinnatiju do najveće pobjede u karijeri
Hrvatski teniser Borna Ćorić, koji se ove sezone vratio nakon povrede ramena, osvojio je Masters u Cincinnatiju s nagradnim fondom od 6.971.275 dolara i došao do najveće pobjede u karijeri.


Ćorić je kao 152. igrač na ATP listi u finalu iznenadio četvrtog nositelja Grka Stefanosa Tsitsipasa i slavio 7:6 (0) i 6:2.

Ćorić, koji se u martu vratio na terene nakon što je propustio godinu dana zbog povrede, sinoć se upisao u istoriju  tenisa, jer je postao najslabije rangirani igrač koji je postigao takav podvig osvojivši Masters 1000.

Na današnjoj ATP listi je napredovao za 123 mjesta i sada je 29. igrač svijeta.

- Iskreno govoreći, trenutno ne mogu pronaći riječi. Ali osjećaj je nevjerovatan. Samo ću pokušati uživati u pobjedi -  rekao je nakon finala 25-godišnja Zagrepčanin koja je osvojio treći turnir u svojoj karijeri.

Rezultat finala:
Borna Ćorić (Hrv) - Stefanos Cicipas (Grč/4) 7:6 (0), 6:2. 



(Fena / Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.