1.11.2023. 13:49
0
Čuveni teniser zlostavljao djevojku, sada ga je stigla kazna
Njemačkom teniseru Alexanderu Zverevu berlinski sud naredio je da plati kaznu zbog fizičkog zlostavljanja majke njegovog djeteta, objavili su njegovi advokati koji su dodali da će se on žaliti na odluku.

Bivši drugi igrač svijeta "odbacuje optužbe koje je protiv njega iznijela njegova bivša djevojka Brenda Patea da je bila žrtva i da joj je nanio tjelesne povrede tokom svađe 2020.", saopćili su njegovi advokati.

Par je 2021. godine dobio kćerku iako tada više nisu bili zajedno.

Prema pisanju Guardiana, Okružni sud Tiergarten u Berlinu kaznio je Zvereva sa 450.000 eura.

U januaru je Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) zatvorila istragu koja je pokrenuta nakon što je još jedna bivša djevojka, teniserka Olga Sharypova, optužila Zvereva za zlostavljanje u porodici.

ATP je naveo nedovoljno dokaza kao razlog za odustajanje od slučaja.

Zverev (26) trenutno igra na Paris Mastersu, gdje je u utorak u prvom kolu pobijedio Martona Fucsovicsa. U srijedu mu je suparnik Francuz Ugo Humber

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.