19.11.2023. 12:00
0
Uskoro velika promjena za korisnike WhatsAppa: Mnogima se neće svidjeti
FOTO: ilustracija
Od početka decembra uvode se važne promjene za korisnike WhatsAppa, a odnose se na sigurnosne kopije ove popularne aplikacije za dopisivanje i razgovore.

Kako je Google objavio, za korisnike aplikacije WhatsApp Beta od decembra se uvodi ograničenje pohrane u oblaku vašeg Google računa, a od početka godine postepeno će se uvoditi za sve korisnike WhatsAppa na Android platformi.

Lični Google računi dolaze s 15GB besplatnog prostora za pohranu, što je, kako navode, tri puta više od većine mobilnih platformi, a prostor se dijeli između Google diska, Gmaila i Google fotografija. 

Sigurnosne kopije WhatsAppa na Androidu tako će raditi sve dok imate slobodnog prostora za pohranu na Google računu, a kada dosegnete ograničenje prostora, morat ćete osloboditi prostor kako bi se nastavilo sigurnosno kopiranje. Najjednostavnije je brisati fotografije ili videosnimke direktno u WhatsApp aplikaciji te će one odmah biti izbrisane i na Google računu tako da tu radnju ne morate tamo ponavljati.

Do sada se ove sigurnosne kopije, koje je aplikacija radila periodički, nisu brojale pod prostor na oblaku vašeg Google računa. Svaki korisnik koji ima otvoren Google račun ima i 15GB besplatnog prostora, a ukoliko vam to nije dovoljno, možete kupiti i dodatni prostor.

(Aldin B.)

Whatsapp
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.