15.6.2020. 10:09
"Prema mojim saznanjima, vozač automobila je bio pod dejstvom alkohola i prešao je u Elmedinovu traku"
Nekadašnji džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Hećo poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila kod Hadžića.

Hećo je vozio motocikl, te se nešto prije 15 sati sudario s automobilom na magistralnom putu M-17, u mjestu Vukovići, na putu prema prevoju Ivan-sedlo.

Nažlost, u stravičnom sudaru poginuo je i vozač automobila.

Hećo je bio član judo reprezentacije Bosne i Hercegovine početkom 2000-ih godina, a uz to je bio i reprezentativac BiH u bobu. Sudjelovao je i na Tirol kupu 2006. godine u Austriji, gdje je kao u tandemu sa Salihom Kelaljićem (kočničar) osvojio prvo mjesto.

Posljednjih godina radio je kao kondicijski trener s brojnim bosanskohercegovačkim sportašima, a natjecao se u powerliftingu, u kojem je osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu.

Ova tragedija pogodila je i nekadašnjeg Hećinog reprezetativnog kolegu u judou i njegovog dobrog prijatelja Amela Mekića.

Mekić je ovim povodom govorio za naš portal. U priloženom videu poslušajte šta je rekao.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana