7.7.2022. 10:06
Zbog njegovog hobija u BiH je svugdje poznat: Samo jedan moj story je bio dovoljan, da me 50-ak ljudi pozove na ručak i noćenje
Jablaničanin Dženad Džino postao je poznat po fotografijama kojima pokušava prikazati prirodne ljepote kojima raspolaže BiH. Da mu to itekako polazi za rukom govori činjenica da je prije nekoliko dana objelodanjeno kako su se njegove fotografije našle na ambalažama svjetski poznatog brenda Nutella.

Ovim povodom razgovarali smo sa Džinom, koji je u razgovoru za naš portal otkrio šta je potrebno jedna fotografija privuće pažnju ljudi, a da je pri tome jedinstvena, te da se razlikuje od fotografija koje često možemo gledati na društvenim mrežama.

Džino je istakao da inspiraciju i dalje crpi iz planina Prenj i Čvrsnica, koje su ga prije 10-ak godina toliko privukle svojim ljepotama, da su danas nezaibilazan dio njegovih bogatih galerija.

Otkrio nam je koja je fotografija ostavila najupečatljiviji dojam kod njegovih pratilaca u njegovoj dosadašnjoj fotografskoj karijeri.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana