18.3.2024. 15:26
Navodno ranjen sin sarajevskog ugostitelja - Sukobili se na TikToku pa sukob prenijeli na ulicu pištoljima: Dok se sarajevska vlast pravi "luda" i protestuje u drugim kantonima, grad bi nam mogao postati siguran kao Medellin
Sinoć se na području općine Stari Grad desila nova pucnjava a u kojoj je ranjen maloljetnik. Ističemo termin nova, jer je u petak u istom dijelu Sarajeva došlo do pucnjave. Na svu sreću, tada nije bilo povrijeđenih.

Nakon dvije pucnjave u samo nekoliko dana, legitimno se postavlja pitanje, jesu li u toku mafijaški obračuni i uzimajući u obzir veliki broj pucnjava u prethodnom periodu, negdje i sa smrtnim ishodima, hoće li Sarajevo sa aspekta sigurnosti doći do nivoa kolumbijskog Medellina iz mračnog perioda 80-tih i 90-tih godina?

Prema nezvaničnim saznanjima medija, nije riječ o nikakvom mafijaškom obračunu već obračunu sa TikToka koji se prenio na ulice. Navodno je ranjen sin sarajevskog ugostitelja, prema pisanju Avaza.

Treba naglasiti i jučerašnji napad na ženu u sarajevskom naselju Grbavica, koju su napale četiri osobe.

Na vlasti u Kantonu Sarajevo su stranke "Trojke" (SDP, NiP, Naša stranka), te zasad ne reaguju na pozive opozicije za održavanje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, iako je odavno "vrag odnio šalu".

Albin Zuhrić, zastupnik DF-a u Skupštini KS, kaže da je sigurnosna situacija u gradu "možda nekada davno u nekom periodu bila i gora". 

"Međutim, razlozi zašto se osjećamo tako je zbog činjenice da imamo vlast koja nam ne ulijeva nikakvo povjerenje. Pazite, kada se dešavaju ovakve stvari, vi morate da reagujete i da kažete ljudima: 'Ovo su koraci koje ćemo poduzeti odmah i ovo su koraci koje moramo dugoročno poduzeti kao društvo' i morate im uliti neko povjerenje da se neko brine o njima, da će se to zaustaviti, te da neko razmišlja o tim stvarima. Mi smo trenutno u situaciji u kojoj niko iz vlasti 'Trojke' u Sarajevu se u suštini ne oglašava po ovom pitanju", navodi naš sagovornik.

Ističe da se vlast u KS sedmicama već "pravi luda". 

"Ne znam kako drugačije da to kažem, ali oni se ponašaju kao da se to ne dešava. 'Trojka' vjeruje da im neki PR stručnjaci mogu napraviti da su dobra vlast, čak i kada su loša. Oni misle da će im pokvariti imidž ukoliko se počnu baviti pitanjem koje je zaista problem. Da budem potpuno iskren, istovremeno, postoji tu i malo licemjerja, jer pazite, ti ljudi su trčali iz Sarajeva u Tuzlu kada se desilo nesretno ubistvo Amre Kahrimanović  da traže smjenu ministara i vlasti. Napominjem da ne mislim tu na građane jer oni imaju pravo prosvjedovati kada god to žele, već na političare koji su izabrani iz 'Trojke' koji su išli u drugi kanton da protestuju zbog stanja sigurnosti, a šute kada se to dešava u njihovom gradu gdje su oni vlast", zaključio je u razgovoru za Source.ba portal Albin Zuhrić. 

Albin Zuhrić: “Izetbegović u Neum nije pristao da potpiše izborni zakon” –  TVSA.BA
Albin Zuhrić

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana