28.3.2024. 11:07
Faruk Ihtijarević o drakonskoj kazni FK Sarajevo koju je izrekao Nogometni savez BiH: "Provodi se strogoća. Svjedoci smo različitih aršina i kazni prema navijačima i klubovima"
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jučer je izrekla kazne Fudbalskom klubu Sarajevo zbog incidenata na meču četvrtine finala Kupa BiH protiv banjalučkog Borca.

Podsjetit ćemo da su tada igrači i stručni štab napustili meč prije posljednjeg sudijskog zvižduka, iz revolta na sudijske odluke Matea Muse u tom meču, ali i u prvenstvenom meču u Banjaluci kada je priznao gol Borca postignut iz očiglednog ofsajda.

Bordo klub je kažnjen zaista žestoko - oduzeto im je tri boda, novčano je kažnjen klub, predsjednik Ismir Mirvić je suspendovan na jednu godinu zabrane obavljanja funkcija u bh. fudbalu, sportski direktor Senijad Ibričić na sedam mjeseci, a trener Simon Rožman je uslovno suspendovan.

O odluci Disciplinske komisije, ali i o odnosu NSBiH prema sarajevskim klubovima smo razgovarali sa bivšim fudbalerom Sarajeva Farukom Ihtijarevićem.

On kaže da je razočaran, te smatra kako Disciplinska komisija provodi strogoću nad FK Sarajevo. 

"Svjedoci smo različitih aršina i kazni i prema navijačima i prema klubovima i to je nešto što prije svega osjete sarajevski klubovi, prije svih FK Sarajevo", govori nam Ihtijarević.

A na pitanje zašto su sarajevski klubovi na milosti i nemilosti NSBiH kaže:

"Možda je više razloga, ali jedan od njih je jer Sarajevo nosi u svom imenu ime otpora, a znamo šta je Sarajevo prošlo. Ja još vjerujem da ima i tih konotacija...", kazao je Ihtijarević.

Čitav razgovor možete poslušati u prilogu.

Novinar: Ajdin Balićevac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana