14.12.2023. 20:30
Da li zimske službe dočekuju zimu spremno: "Aktivnosti zimske službe se realizuju prema prioritetima, ne mogu sve saobraćajnice biti zastupljene odjednom"
Zima kalendarski još uvijek nije zvanično počela, ali ipak prije par dana smo mogli vidjeti prve snježne padavine. Nisu to bile obilne padavine, ali dovoljne da stvore probleme na putevima.

Nakon što su stanovnici Sarajeva iskazali nezadovoljstvo neočišćenim ulicama nakon padavina, koje su izazvale saobraćajni kolaps u pojedinim dijelovima grada, oglasili su se iz KJKP "Rad".

Naveli su da primaju pozive građana sa područja općina koje nisu u njihovoj nadležnosti.



Podsjetili su da KJKP Rad ne obavlja poslove na zimskom održavanju na području općina Ilidža, Vogošća, Hadžići, Ilijaš i Trnovo.

Naglasili su da imaju potpisane ugovore za zimsko održavanje sa četiri općine (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad).

Zimske službe u Kantonu Sarajevo dočekuju spremno za ovu zimu, kazao je za Source.ba portparol KJKP "Rad“ Mirza Ramić.

"Zimu dočekujemo spremno, a zimska služba također dočekuje zimske obaveze spremno. Međutim, suština je u aktivnostima koje su definisane, a ne ispunjavaju očekivanja određenog dijela stanovništva", kaže Ramić.

Kazao je kako "Rad" ima adekvatan broj vozila i radnika na terenu, ali da se čišćenje vrši prema prioritetima.

"Kao i prošle godine, KJKP "Rad" raspolaže sa 46 specijaliziranih vozila i tri traktora koja se koriste za mašinsko čišćenje saobraćajnica na lokacijama gdje je to moguće. Što se tiče ljudstva, imamo mogućnost u svakom trenutku da angažujemo do 180 radnika koji su raspoređeni na ručnom čišćenju. Važno je napomenuti da smo potpisali nove ugovore na području općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo, koji uključuju i ručno čišćenje. S druge strane, na području općine Novi Grad, ručno čišćenje obavljaju druga preduzeća", govori Ramić i dodaje:

"Treba naglasiti da se aktivnosti zimske službe realizuju prema prioritetima. Saobraćajnice prvog prioriteta čiste se dok snijeg pada, dok se saobraćajnice drugog, trećeg i četvrtog prioriteta čiste 24, 48, odnosno 72 sata nakon prestanka padavina. Čišćenje se vrši prema prioritetima, a ne kako se očekuje da budu zastupljene sve saobraćajnice odjednom dok snijeg pada", zaključuje Mirza Ramić u razgovoru za Source.ba portal.

(Aldin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana